En superoptimeret familieejet virksomhed

Give Elementfabrik A/S er i dag en førende leverandør af beton- og letbeton elementer til landbrug og industribyggeri. Vi producerer, leverer og monterer præfabrikerede modulopbyggede betonelementer i hele Danmark og har en betydelig eksport til andre nordiske lande

Med produktionsenheder i Give, Nørre Snede og Gedsted, råder vi over mere end 18.000 m2 produktion, lager og administration, fordelt på et samlet grundareal på 112.000 m2

Give Elementfabrik A/S har gennem årene oparbejdet et image som en troværdig samarbejdspartner, der tilpasser sig kundens behov. Med kreativ og rationel tankegang udnytter vi fleksibiliteten i vores standardelementer til at skabe innovative løsninger.

Vi har gennem 55 år superoptimeret vores produktion og kan derfor i dag levere kvalitetselementer til konkurrencedygtige priser. ”Keep it simple” har altid været, og er stadig, virksomhedens ånd, målsætning og DNA.

Ud fra simpelhedens princip tilpasser vi os den enkelte byggesag, hvilket sikrer konkurrencedygtige priser og en høj kvalitet til aftalt tid. På fabrikkerne anvender vi den nyeste teknologi både i produktionen og projekteringen og vi er derfor på forkant med udviklingen og de store krav, der stilles til moderne byggeri. 

 

Betonelementer af høj kvalitet.

Give Elementfabrik A/S er certificeret af Bureau Veritas Certification A/S, et certificeringsorgan, der er godkendt af erhvervsministeriet / DANAK til at udstede certifikater.

Vore certificater er udstedt efter gennemgang og vurdering af produkt, produktion og den interne kontrol.

De certificerede produktområder er:

Facadeelementer, sandwichfacade-elementer og vægelementer i beton og letbeton, samt silo- og planelementer i beton.

Bureau Veritas Certification overvåger og dokumenterer således, at vore produkter er vurderet og fundet i overensstemmelse med:

  1. Vore egne kvalitetsbeskrivelser
  2. Ydeevnedeklaration (DOP)
  3. Samt produktstandarder som det fremgår af vore certifikater

Vores kvalitetsstyringssystem er dokumenteret i vores kvalitetshåndbog, der fungerer som et styringsredskab for alle medarbejdere hos Give Elementfabrik A/S. Kvalitetshåndbogen er også information og dokumentation af kvalitetsstyringssystemet over for alle vore samarbejdspartnere.

Historien

Mere end 55 år med betonelementer til industri, detail, landbrug og boliger

Give Elementer blev grundlagt i 1964 af Jens Hessellund Eskildsen, der stiftede Give Elementfabrik A/S i hjertet af Jylland. Fabrikken har lige siden leveret præfabrikerede betonelementer til over 15.000 bygninger.

Ved fabrikkens start var produktionsarealet omkring 500 m2 og selve grundarealet 8.000 m2. Siden da har vi udvidet produktionen flere gange, og det bebyggede areal - produktionshallerne, lager og administration - udgør i dag mere end 18.000 m2, fordelt på et samlet grundareal på 112.000 m2.

Produktsortimentet startede med pudsede vægelementer, der støbtes i letbeton, i 60 cm bredde. Kunderne var primært indenfor landbrugs- og industribyggeri. Senere begyndte vi at støbe elementerne i flydebeton og vi var en af de førte betonelementproducenter, der kunne tilbyde kunderne fritlagte facadeelementer, hvor overfladen fremstår med valgfri natursten. I 1980 øgede vi produktionskapaciteten til at kunne fremstille elementer op til 5,5 meters længde. Grundet øget efterspørgsel på stadig større elementer hos primært industri og detailhandel, har vi i dag øget vores kapacitet til 12 meters længde.

Gennem alle år har Give Elementer i tæt dialog med vores kunder udviklet nye produkter. Produktsortiment omfatter i dag et bredt sortiment af isolerede facadeelementer, massive elementer til bagmure, skillerum, etagedæk og tagdæk. Kundegruppen er tilsvarende vokset, flere er kommet til indenfor industri, detailhandel, landbrug og bolig. Vi har stadig et bredt udvalg af Agro-elementer, særligt L-elementer der bl.a anvendes til plan-silo, T-elementer til terrænregulering og støttevægge, samt et udvalg af lejeplader og kanalelementer til opbygning af staldgulve.

Give Elementer har sit største marked i Danmark, men leverer også elementer til byggerier i Norge, Sverige, Færøerne, Tyskland og Polen.

Give Elementer er som en førende leverandør af betonelementer certificerede af Bureau Veritas. 

Læs mere om vores historie i vores jubilæumsbog, som du finder her: jubilæumsbog2014. Du kan også se vores jubilæumsfilm her.

En hyldest til vores grundlægger

Historien om Give Elementer

Give Elementer blev grundlagt af Jens Hessellund Eskildsen, som stiftede Give Elementfabrik i 1964. Det er hans visioner, arbejdsmoral og forretningsprincipper, der den dag i dag videreføres og udgør koncernens kerne og fundament.

 

Jens Hessellund Eskildsen blev født den 15. januar 1933 i Simmelkær, nord for Herning. Navnet Jens Eskildsen blev givet til ham, da han ligesom sin far var den førstefødte dreng i familien. Dette er en tradition der går langt tilbage i familien, og som han selv videreførte til sin førstefødte søn.

 

Med sin uddannelse som maskinarbejder og maskinmester lå det ikke i kortene, at Jens skulle blive stifter af en betonelementfabrik. Hans vej til dette startede da også hos A.P. Møller hvor han sejlede nogle år, inden han igen i nogle år arbejdede i familiens bageri og Give Brødfabrik, som Jens’ forældre ejede. Give Brødfabrik er i dag bedre kendt som Dan Cake. Jens forfulgte sin drøm om at starte sit eget firma, og den drøm blev udlevet med Give Elementfabrik. Sammen med sin kone Sire skabte de en familie med fire børn, to piger og to drenge. Jens var dygtig var god til at gå forrest og vise vejen for sine medarbejdere, han var omhyggelig, viljefast og stædig, og de egenskaber gav ham i årenes løb en god forretning. I en alder af 63 år trådte Jens Hessellund Eskildsen i 1996 tilbage, og dermed blev hans ældste søn Jens Henrik direktør for Give Elementer. I 2003 overtog begge sønner Jens Henrik og Finn virksomheden, og sammen med deres søstre driver de fabrikkerne i Give, Nørre Snede og Gedsted videre i samme ånd.

 

Kort før sin død, blev der udgivet en fin bog om Jens Hessellund Eskildsen. I den blev han spurgt om, hvad han gerne ville huskes for. Han svarede, at han var glad for at kunne sige, at han altid havde været ærlig og aldrig havde snydt nogen. Han var stolt over at være lykkes med at skabe en virksomhed med sine egne hænder og evner. Jens var en patriark, som vil blive savnet i sin store familie for sine mange gode evner og den kæmpe drivkraft, han besad – men også for at være et interesseret, klogt og hjælpsomt menneske, der ville gå rigtig langt for sine venner og familien.

 

Takket være Jens Hessellund Eskildsens visioner og forretningstække er Give Elementer i dag en førende spiller på det danske marked indenfor præfabrikerede betonelementer. Hans ånd og forretningsprincipper lever videre i virksomheden og dens medarbejdere. Og vi kan i dag, med et taknemmeligt smil på læben, glæde os over nogle af den enkle, men vigtige holdninger og citater som Jens Hessellund Eskildsen var kendt for. Herunder blandt andet:

 

Man skal ikke bruge flere penge end man har” og ”Bankfolk kan man låne en paraply af, når det er solskin. Når det regner, vil de have den igen”.

 

Idegrundlag og mål

Vores filosofi: Vi bygger sammen

Virksomhedens idégrundlag er, gennem udvikling, produktion og montage, at tilfredsstille markedets behov for effektive og veldesignede byggeelementer til landbrug, industri, detail og boliger. Vi arbejder ud fra enkelthedens princip, og gennem en enkel tilgang til byggesagerne opnår vores kunder et bedre resultat med højeste funktionalitet til den lavest mulige pris. Vores målsætning er tilfredse kunder. Vi vil indfri kundernes forventninger, som lovet på vores hjemmeside og i vores salgsmaterialer, i kvalitetshåndbogen, via tilbud, ordrer og kontrakter.  

Give Elementfabrik A/S har en målsætning om at være en fremtidsorienteret, dynamisk og effektiv virksomhed. Vi vil være en troværdig og ordholdende samarbejdspartner, såvel for vores kunder som vores medarbejdere.  

Holdbarheden og udseende af vores produkter er i top, og overholder alle gældende normer og forskrifter for betonelementer.

Virksomhedens arbejdsmiljømålsætning er at skabe sikre, sunde og udviklende arbejdspladser for alle ansatte. Dette for at fremme og udvikle motivation, kvalifikation, omstillingsevne, kvalitetsbevidsthed og ansvarlighed overfor virksomheden og sikre vores konkurrenceevne.  

Virksomhedens målsætning er, at indfri kundernes forventninger, og vores succes skyldes ikke mindst vores mange engagerede og dygtige medarbejdere og ledelse.

Medarbejdere

Vores medarbejdere er vores vigtigste resource - og det har de været i to generationer

Brochure

Vi har gemt 55 års erfaring med beton i vores brochuremateriale, som du kan downloade her

Give Elementer - Det behøver ikke at være svært